Zadzwoń do nas

+48 12 443 13 40

Napisz do nas

biuro@agrobioprodukt.pl

Grodkowice 1a

32-015 Kłaj

Agro Białko

Agro Białko (frakcja sypka)

Bezglutenowa poekstrakcyjna śruta owsiana (Agro Białko) powstaje w wyniku procesu pozyskiwania skrobi z mąki owsianej do celów spożywczych. Proces suszenia prowadzony jest zgodnie z normą ISO 9001 oraz europejskim standardem bezpieczeństwa pasz GMP+. Zawartość białka ogólnego w BPŚO waha się w zakresie między 38 a 47% w suchej masie. Ponadto zawiera w swoim składzie 11,25% tłuszczu surowego, 5,5% włókna surowego, 7% popiołu surowego, 0,51% wapnia, fosforu przyswajalnego 1,12%.
Agro Białko posiada wyższy współczynnik strawności białka o 2% w porównaniu do poekstrakcyjnej śruty sojowej. Wartość energii metabolicznej dla trzody chlewnej wynosi 12,36 MJ/kg a dla drobiu 8,96 MJ/kg.
Bezglutenowa śruta owsiana (Agro Białko) przewyższa znacznie pod względem składu aminokwasowego, a szczególnie zawartości kluczowych aminokwasów odpowiedzialnych za wzrost i produkcję mleka, mięsa, jaj, poekstrakcyjną śrutę rzepakową (PŚR). Śruta owsiana jest porównywalna ze swoją jakością i wartością pokarmową do poekstrakcyjnej śruty sojowej (PŚS).

Dokumenty do pobrania

Scroll to Top