Zadzwoń do nas

+48 12 443 13 40

Napisz do nas

biuro@agrobioprodukt.pl

Grodkowice 1a

32-015 Kłaj

Susz rabarbaru FIX

Susz z rabarbaru FIX

Susz jabłkowy otrzymany jest z umytych, rozdrobnionych, wyciśniętego rabarbaru, poddanych procesowi suszenia owiewowego zgodnie z wymogami HACCP oraz ISO 9001.
Następnie susz rabarbarowy jest krojony i odpowiednio przesiany po czym zapakowany do opakowań jednostkowych.
Produkt nie jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia przez konsumenta; stanowi surowiec do dalszego przetworzenia.
Surowce użyte do produkcji oraz warunki produkcji muszą spełniać wymagania ustawodawstwa polskiego i UE w zakresie jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego (Rozporządzenie WE nr 852/2004 z dn. 29.04.2004r z następnymi zmianami Dz.U.2023.1448).
Surowiec użyty do produkcji wytłoku nie jest modyfikowany genetycznie NON-GMO. Surowiec nie zawiera alergenów.

Zastosowanie suszu rabarbarowego fixu:
a) jako zamiennik pektyny jabłkowej – do 10 % wartości recepturowej pektyny
b) jako źródło naturalnego błonnika – do wzbogacania mąk do wypieku pieczywa, do produkcji pieczywa chrupkiego, batonów, ciastek, musli, deserów, preparatów dietetycznych, produktów mlecznych (jogurty, twarożki homogenizowane, serki topione), w preparatach farmaceutycznych itp.
c) jako źródło pektyn, jako składnik dżemów

Dokumenty do pobrania

Scroll to Top