Zadzwoń do nas

+48 12 443 13 40

Napisz do nas

biuro@agrobioprodukt.pl

Grodkowice 1a

32-015 Kłaj

Susz z czerwonej porzeczki FIX

Susz z czerwonej porzeczki FIX

Otrzymany z umytych, rozdrobnionych, wyciśniętych owoców porzeczki czerwonej, poddanych procesowi suszenia owiewowego, zgodnie z wymogami HACCP oraz ISO 9001. Uzyskany susz jest następnie krojony i odpowiednio przesiany po czym zapakowany do opakowań jednostkowych.
Produkt nie jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia przez konsumenta; stanowi surowiec do dalszego przetworzenia.
Surowce użyte do produkcji oraz warunki produkcji muszą spełniać wymagania ustawodawstwa polskiego i UE w zakresie jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego (Rozporządzenie WE nr 852/2004 z dn. 29.04.2004r z następnymi zmianami Dz.U.2023.1448).
Surowiec użyty do produkcji wytłoku nie jest modyfikowany genetycznie NON-GMO. Surowiec nie zawiera alergenów.

Zastosowanie suszu z czerwonej porzeczki FIX:
a) jako składnik aromatyzująco – barwiący oraz stanowiący wypełnienie w kompozycjach herbat owocowych – do 50 % gotowego wyrobu
b) jako źródło naturalnego błonnika – do produkcji batonów, ciastek, musli, preparatów dietetycznych, deserów, produktów mlecznych, w suplementach diety– dawka zgodna z zasadami dobrej praktyki produkcyjnej
c) jako produkt do odzysku barwników (antocyjanów), substancji aromatycznych i innych związków czynnych biologicznie
d) jako źródło pektyn, jako składnik dżemów

Dokumenty do pobrania

Scroll to Top